Handig en leuk

Verhoudingstabellen Smoothies Maken
PDF – 7,4 MB 34 downloads
Stoplicht Alfabet Blok
PDF – 41,1 KB 68 downloads
Bedankt Juf
PDF – 651,1 KB 151 downloads

Begrijpend lezen met playmobile

Bij mijn zoektocht naar leuke en leerzame manieren om begrijpend lezen in groep 3 vond ik begrijpend lezen met playmobile. Dat past helemaal bij mij!

Je maakt een foto van een playmobile opstelling, je schrijft er een verhaal bij waarin duidelijk wordt hoe de figuurtjes neergezet moeten worden. Als de leerlingen het verhaal goed hebben gelezen, dan kunnen ze playmobile op de juiste manier neerzetten. Als ze alles neergezet hebben krijgen ze een foto van de opstelling om te controleren of alles goed staan.

 

Lieke Poetst Haar Tanden
PDF – 101,6 KB 180 downloads
Opa In Het Park
PDF – 127,2 KB 181 downloads

Fouten maken is meestal niet fijn, maar fouten maken is wel nodig om dingen te leren. In het boek: Superkrachten voor je hoofd leer je heel veel over het maken van fouten en hoe je baas kan worden over je eigen gedachten. Ik gebruik de tips in dit boek graag voor mijzelf en mijn leerlingen. Hieronder kun je een paar supporterkaartjes die ik gemaakt heb downloaden.

Supporterkaartjes Website
PDF – 223,6 KB 916 downloads

Heb jij ook moeite met grote deelsommen? Download hieronder het spel. Print het uit, stop de invulschema's in een glad insteekhoesje of lamineer ze. Lamineer de bakjes en knip ze uit. Pak een whiteboard stift en wis doekje, beginnen maar...

Met dank aan Elise voor de illustraties!

Kroki Grote Deelsommen
PDF – 5,0 MB 728 downloads