Talenten lessen

Ik geef alle lessen door middel van een powerpoint presentatie die ik via Zoom sessies met jullie deel.

Als afgestudeerd Kindertalentenfluisteraar vind ik het erg leuk om te praten over talenten.

Talenten zijn dingen die je met gemak doet, als je er mee bezig bent vliegt de tijd en je hebt zelf vaak niet door dat het een talent is omdat het zo vanzelfsprekend is voor je. (scrol naar beneden voor een paar voorbeelden van talentenkaartjes die ik heb gemaakt voor jullie voor deze lessen)

We gaan in de online lessen aan de slag met talenten. Ik leg uit wat de talenten inhouden en we bespreken ze met elkaar bijvoorbeeld door te bedenken wie je kent met dat talent, of jij het bij jezelf herkent, hoe kun je het talent gebruiken enz. Dit is interactief, ik laat een talent zien, ligt het toe en stel ik er vragen over. Je antwoorden kun je in de chat bij de Zoom sessie typen.

 

We werken ook met het Superkrachten voor je hoofd. Ik mag met toestemming van de uitgeverij en auteur, stukken uit het boek gebruiken voor mijn lessen. Je leert dan de Superkrachten van je hoofd herkennen en gebruiken. Bijvoorbeeld fijne filmpjes in je hoofd afspelen als je dat nodig hebt, oefeningen om je aandacht te richten op je werk en hoe train ik mijn automatische robot (gewoontes). In het boek staat veel informatie over deze onderwerpen en nog veel meer. We doen de kleine experimenten en opdrachten uit het boek, afgewisseld met informatieve teksten.

Het is leuk als je ouders ook mee doen. Hieronder staan documenten die we gaan gebruiken. Download en print ze uit.

 

De lessen zijn geschikt voor kinderen van groep 4 tm. 8. Kinderen van groep 3 kunnen ook meedoen, maar die hebben nog ondersteuning van hun ouders nodig.

 

Van 9:00u tot 9:10u inlooptijd start les 9:10u tot 9:40 op maandag, woensdag en vrijdag

Misschien ga ik binnenkort nog ook talentenlessen op woensdag middag om 13.00 geven. Nu alle sport, muziek en andere activiteiten voor kinderen afgelast zijn, is het misschien wel leuk om een heel ander soort les te volgen: talentenles. Bij minimaal 10 aanmeldingen start ik een nieuwe lessenserie.

 

Open de link op je telefoon, computer of tablet en installeer het programma Zoom:

https://us04web.zoom.us/j/851163336